Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejszínes mézes süti - SR 100%

2009.10.17

Tészta: 60dkg liszt, 1cs szárított élesztő, fél cs mézeskalácsfűszer, 2 cs vaniliás cukor, 4ek kristálycukor, tej amennyit felvesz

Krém: 2dl habtejszín, 1 cs vaníliás cukor

 

A hozzávalókat összegyúrom, fél órát pihentetem. Kb 1cm vastagságúra nyújtom, majd hideg sütőben közepes hőfokon kb 30 perc alatt megsütöm. (20x50cm-s tepsi)

A jól lehűtött tejszínt 1 cs. vaníliás cukorral habbá verem és megkenem vele a kihűlt tészta tetejét.

Kakaóporral, cukor gyönggyel vagy marcipán virággal lehet dekorálni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.