Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyfa

2009.10.16

Alapja a díszítés nélkül megsütött mézeskalács. Ezt kell megkenni ételfestékkel színezett cukormázzal, vagy zöld marcipánbevonattal borítani.

Ha színes cukormázzal dolgozunk, száradás előtt kell megszórni kókuszreszelékkel és színes cukrokkal.

Cukormáz: 25 dkg porcukor és 1-2 evőkanálnyi víz. A porcukorhoz add hozzá a vizet és lassan - folytonosan kevergetve - melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. A mázat még melegen használd fel, a süteményen kell kihűlnie.

Színezhető ételfestékkel vagy szörppel. Ha szörppel színezünk, kevesebb víz kell bele.

A marcipánbevonatnál kicsit bele kell nyomkodni a kókuszreszeléket és a cukrot, hogy megtapadjon.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.