Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokis croissant

2010.03.13

A tésztához: 700350 g liszt, 15075 g joghurt, 200100 ml tej, 10.5 mokkáskanál só,  42 evőkanál cukor
21 db tojás, 5025 g friss élesztő , 1-2 tábla tortabevonó

A rétegezéshez 10050 g olvasztott vaj

 

A tészta hozzávalóit beletesszük a kenyérsütőgép üstjébe, a következő sorrendet betartva:
Alulra kerül a joghurt, tej, tojás, só. Erre öntjük a lisztet, majd a cukor, élesztő következik. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Amikor a tészta megkelt, gyúrólapra borítjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk.

Pár perc pihentetés után egyenként vékony lappokká nyújtjuk, minden egyes lapot olvasztott vajjal kenünk meg és egymásra pakoljuk őket. Aztán az egészet 1 ujjnyi vastagra nyújtuk és egyforma széles kb 10cm-es csíkokat vágunk belőle. A csíkokat pedig a képen látható módon háromszögekké vágjuk. A tortabevonót felkockázzuk és mindegyik tészta szélesebb részére 1 vagy 2 kockát teszünk és feltekerjük. Tepsire rakjuk, tojással lekenjük. Előmelegített sütőben, 180 C fokon szép pirosra sütjük.

 

Nem biztos, hogy olyan szép leveles lesz, mint ami a boltban kapható, ha olyat szeretnénk, akkor fagyasztott leveles tésztával érdemes csinálni.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.