Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kemencés lángos

2009.10.16

1kg liszt, 2 csomag szárított élesztő, 3 evőkanál olaj, 1 csomag krumplipürépor, só, fokhagymapor, langyos víz, kb 40dkg húsos füstölt szalonna, 2-2 közepes fej vörös és lilahagyma, fokhagyma (én fokhagymaport szoktam használni), sajt, tejföl

 

 A lisztet elkeverem a krumplipüréporral és az élesztővel, kevés sót és fokhagymaport is teszek hozzá. Ezután a 3 kanál olajjal és annyi langyos vízzel gyúrom, össze amennyit felvesz. A lényeg hogy nem túl lágy, de mégis rugalmas tészta legyen.

Elvileg szárított élesztőnél nem kell pihentetni a tésztát, de én szoktam akkor is kb fél órát, mert szerintem utána kevésbé érezni az élesztő ízét. Kb fél centi vastagságúra nyújtom.(20x50 cm-es tepsiben 4 adag sült ki belőle)

Az apróra vágott szalonnakockát kevés olajon megpirítom, és miután elzárom alatta a gázt, teszem hozzá az apróra vágott vörös és lilahagymát, így a meleg szalonna kicsit megfonnyasztja. Ezt rákanalazom a még nyers tésztára és a langyos sütőbe tolom. Közepes fokozaton kb 20 percig sül.

Miután kisült, a még forró lángost sajttal és fokhagymával elkevert tejföllel kenem meg.

 

(ugyanez a tészta jó a hagyományos, olajban sütött lángoshoz is)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.