Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Piyaz (Török babsaláta) - SR

2009.10.09

1-1 doboz nagy szemű vörös és fehérbab konzerv,  1 citrom1 lilahagyma, bármilyen zöldsaláta, balzsamecet, citromlé, oliva olaj, só

Először az öntetet készítem el, hogy kicsit összeérjen, az íze mire a salátára kerül. Ehhez egy kis tálban  összekeverek 2 ek. balzsamecetet, 1 ek oliva olajjal, 1 ek. citromlével és egy kevés sóval. A babot lecsepegtetem a vöröset le is öblítem. A lilahagymát vékony fél karikákra vágom és összekeverem a kétféle babbal, majd ráöntöm az öntetet és újra jó alaposan összekeverem. Egy lapos edénybe terítem az összetépdesett salátalevelet, egyenletesen szétterítve rákanalazom a hagymás babot. Citromszeletekkel díszítem. Folpackkal letakarom és minimum egy órára a hűtőbe teszem. Sült és grillezett húsok mellé köretként vagy önmagában is nagyon finom.

(Ez nem az eredeti recept, egy-két apróságot változtattam csak rajta. A legjobb ha olyan babkonzervet választunk amit már nem kell főzni. Salátából bármilyet választhatunk, de a legfinomabb, ha madársalátával van készítve.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.