Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Különleges krumplisaláta

2010.12.06

5 evőkanál ecet, 4 evőkanál olívaolaj, 2 hagyma, 2 dl húsleves vagy csontleves, 1 kg burgonya, 1 evőkanál mustár, bors, só

A krumplit mosd meg, és főzd meg héjában. Melegen hámozd meg és szeleteld fel.
Az uborkát gyaluld le. A krumplit és az uborkát keverd össze. A hagymát aprítsd fel, majd a levessel és az ecettel főzd fel, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Ha felfőtt, keverd hozzá a mustárt és az olívaolajat, alaposan keverd össze, és öntsd rá a krumplira az öntetet. Tedd hűtőbe néhány órára. (A húslevest többnyire leveskockából szoktam főzni, ilyenkor semmiképp nem szabad sózni)

Ránézésre olyan mint bármelyik másik krumplisaláta, de az íze valami fantasztikus.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szofi.bodnar@citromail.hu

(Bodnár Zsófia, 2017.12.04 10:24)

Nem látom, hogy milyen uborka és mennyi kell a salátához. Nem látom az hozzávalók között.
Köszönöm!