Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krumpli saláta - SR

2009.11.29

1kg krumpli héjában megfőzve, 2-3 fej hagyma (lila és vörös vegyesen), cukor, ecet, víz, só, bors, pirospaprika

A krumplit és a hagymát vékony karikára szeljük. A hagymát leforrázzuk. Rétegezve egy tálba tesszük, kevés sót szórunk rá. Felöntjük a salátalével és a tetejét díszítésként borssal és pirospaprikával megszórjuk. Fogyasztásig hűtve tároljuk.

Felénk köretként szokták fogyasztani sült hurka és kolbász mellé, disznóvágás nem is volt nélküle.

Salátalé: víz, cukor, ecet. Ízlés szerint változó, én mindig kanalanként adagolom a cukrot és az ecetet és kóstolgatom közben, hogy se túl édes, se túl „bökős” ne legyen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.