Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Görögdinnyés csirkesaláta

2009.10.17

4 szelet csirkemell filé, só, őrölt fehér bors, 1 citrom, 4 evőkanál olívaolaj, 50 dkg görögdinnye (a héja nélkül mérve), 1 csokor bazsalikom, 2-3 ág citromfű

 

A hússzeleteket leöblítjük, leszárogatjuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük, és az alaposan megmosott citrom levével meglocsoljuk. Néhány percig állni hagyjuk, majd az olívaolajat megforrósítjuk.
A citrom héjából néhány szeletet beledobunk, 1-2 percig pirítjuk, azután kivesszük, és a helyükre a hússzeleteket tesszük a serpenyőbe. A pácolásnál a tálban maradt citromlevet is rálocsoljuk, és a csirkét hirtelen megsütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
Közben a dinnyét meghámozzuk, magjait kiszedegetjük, húsát nagyobb kockákra vágjuk. A húst vastagabb szeletekre vágjuk, és egy bazsalikomlevelekkel bélelt tálra rakosgatjuk.
A dinnyekockákat a hússzeletekre halmozzuk, egy kevés citromlével megcsepegtetjük, majd bazsalikomlevelekkel és citromfűvel díszítve, friss kenyérrel tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.