Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csirkesaláta eperrel

2009.10.17

4 szelet csirkemell filé, só,  frissen őrölt bors,  4 evőkanál olaj,  1 kígyóuborka,  20 dkg eper, 4 nagy salátalevél, 4 marok szójacsíra
Az öntethez: 4 kiskanál balzsamecet, 4 evőkanál olívaolaj, néhány friss tárkony- vagy bazsalikomlevél

 

A húst leöblítjük, leszárogatjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd a forró olajban körös-körül megsütjük.
Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és magos belsejét kikaparjuk. Húsát vékony hasábokra vágjuk.
Az epret megmossuk, csumáit lecsipkedjük, a szemeket cikkekre daraboljuk.
A salátaleveleket megmossuk, leszárogatjuk, és 4 tányérra elosztjuk. Az uborka- és eperdarabokat rászórjuk, a csírával meghintjük.
Az öntethez az ecetet az olajjal, csipetnyi sóval, borssal, és az apróra vágott tárkonnyal összekeverjük, majd a salátákra locsoljuk. A sültcsirke-darabokat ferdén felvágjuk, és a saláta tetején legyező alakban elrendezzük. Rozskenyérrel vagy ropogós bagettel tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.