Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Házi pizzatészta - 100% SR

2009.10.25

Fél kg liszt, 1 csomag szárított élesztő, 2 evőkanál olíva olaj, fél csomag (140g-os csomag fele) krumplipürépor, só, fokhagymapor, bazsalikom, oregáno, langyos víz, a szélébe fél centi vastag sajt rudak

 A lisztet elkeverem a krumplipüréporral és az élesztővel, sót, fokhagymaport, oregánot és bazsalikomot is teszek hozzá. Ezután a 2 kanál olíva olajjal és annyi langyos vízzel gyúrom, össze amennyit felvesz. A lényeg hogy nem túl lágy, de mégis rugalmas tészta legyen.

Fél órát pihentetem, majd újra átgyúrom.

A tepsibe sütőpapírt teszek, majd beleborítom a „tésztacipót” amit kézzel nyújtok, pár centivel nagyobbra, mint maga a tepsi. Villával megböködöm a tésztát, majd a kb fél centi vastag sajt rudakkal körberakom a tepsi szélénél és a lelógó tésztát ráhajtom, nyomkodom. (A sajt árára való tekintettel ezt el is lehet hagyni, bár én ki nem hagynám…)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.