Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Narancsos muffin

2010.01.26

30dkg liszt, 15dkg cukor, 1 csomag sütőpor, késhegynyi őrölt szegfűszeg, 2dl narancslé (frissen facsart a legjobb, de a bolti is megfelel), 0,5dl olaj, 1 tojás, 1 narancs

 

A sütőt 200fokra előmelegítjük (légkeverésesnél 180fok) a sütőformát muffin papírral kibéleljük.

A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral, a szegfűszeggel és a narancs lereszelt héjával.

A felvert tojáshoz hozzáadjuk az olajat, a 2dl narancslevet és a narancs kifacsart levét. Símára keverjük, majd apránként a lisztes keverékkel elvegyítjük.

A formát kétharmad részig töltjük a masszával és 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.

Mikor elkészült, még pár percig hagyjuk pihenni a formában és csak utána tálaljuk.

A kész muffinok tetejét meghinthetjük őrölt szegfűszeggel elkevert cukorral.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.