Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kolbászos hagymás muffin 100% SR

2010.01.26

25dkg liszt, 2 és fél teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 mokkáskanál só, 1 kis pohár tejföl, 1 tojás, 0,8dl növényi olaj, 1,5dl tej, 10 dkg jó száraz füstölt kolbász, 1 evőkanál aprított metélőhagyma

A sütőt 200fokra előmelegítjük (légkeverésesnél 180fok) a sütőformát muffin papírral kibéleljük.

A lisztet egy tálba öntjük és összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval.

Egy másik edényben felverjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt az olajat a tejet és csomómentesre keverjük. Ehhez a masszához adjuk a lisztes keveréket és gyorsan, alaposan összedolgozzuk.

A füstölt kolbászt és a metélőhagymát nagyon apró darabokra vágjuk, és a masszához keverjük.

A formát kétharmad részig töltjük a masszával és 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.

Mikor elkészült, még pár percig hagyjuk pihenni a formában és csak utána tálaljuk.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.