Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csokis kismackó

2010.01.26

5dkg széttört étcsokoládé, 2dl tejszín,  25dkg liszt, 2 és fél teáskanál sütőpor, fél teáskanál szódabikarbóna, 1 tojás, 2,5 dl natúr joghurt, 0,8dl növényi olaj,  12dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor

A széttört csokoládét a tejszínben felolvasztjuk. Éjszakára betesszük a hűtőbe, és másnap elektromos habverővel alacsony fokozaton felverjük. A sütőt 200fokra előmelegítjük (légkeverésesnél 180fok) a sütőformát kivajazzuk vagy muffin papírral kibéleljük. A lisztet egy edényben összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, cukorral, vaníliás cukorral. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a joghurtot és az olajat és csomómentesre keverjük. Ehhez a masszához adjuk a lisztes keveréket, robotgéppel összedolgozzuk. A tészta felét a sütőforma mélyedéseibe töltjük. Ráteszünk egy-egy teáskanál csoki habot, és feltöltjük a maradék tésztával. 20-25 percig sütjük, 5 percig pihentetjük, majd kiszedjük.

Megjegyzés:

A krém egy nappal hamarabb készítendő el.

Ha nincs macis sütőformánk, akkor hagyományos muffin formában is el lehet készíteni.

Ha valaki szeretne ilyen sütőformát, annak szívesen megveszem és elküldöm postán.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.