Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rakott kenyér 100%SR

2010.01.10

Ezt az étel azért találtam ki, mert nagyon sajnáltam a cipós levesből kidobni a puha kenyérbelet.

Aztán annyira ízlett, hogy már nem csak maradék kenyérből, zsemléből készítem.

 

Kenyérmaradék, 6db virsli, 1 fej lilahagyma, pár szelet sonka, 20dkg reszelt  sajt, 1kis doboz főzőtejszín, fűszerek

 

A kenyérmaradékot felkockázzuk, a virslit felkarikázzuk, a hagymát és a sonkát apróra vágjuk. A tejszínbe ízlés szerint fűszereket keverünk, nekem fokhagymapor és gyros fűszerkeverék volt kéznél.

Egy tűzálló tálat vastagon kivajazunk, alsó rétegnek felkockázott kenyeret teszünk, majd virslit, sonkát, hagymát, sajtot, és meglocsoljuk a fűszeres tejszínnel majd újabb kenyérréteg következik. Addig folytatjuk, míg minden alapanyag el nem fogy, a lényeg, hogy a tetejére sajt kerüljön, amit a tejszín maradékával meglocsolunk.

Előmelegített sütőbe tesszük és a sajt pirulásáig sütjük.

Kinézetre nem egy mutatós étel, de íze mint a meleg szendvicsé, de annál sokkal laktatóbb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.