Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kolbászos burgonyakrém

2011.09.01

1 szál lángolt kolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 szem krumpli, tejföl, bors, fokhagyma, petrezselyemzöld

A kolbászt megnyúzzuk, hosszában négybe vágjuk majd az így kapott vékony szálakat felaprítjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Egy serpenyőben megsütjük a hagymát és a kolbászt. Egy időben sülhet a kettő és külön zsiradék nem kell hozzá. Folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen. Ha kész, hagyjuk kihűlni. A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk és kockára vágjuk.
A már kihűlt hagymás kolbászt a kisült zsírral együtt és a krumplit aprítógépben pépesre aprítjuk, kanalanként adagoljuk hozzá a tejfölt addig míg az ízlésünknek megfelelő állagú krémet nem kapunk. Nálam ez 3 kanál tejföl. Akinek nincs aprítógépe, az kis lyukú darálón is átengedheti a hozzávalókat, de akkor a tejfölt csak a legvégén kell hozzákeverni, amikor már minden le van darálva.
Ha nem volt elég fűszeres a kolbász, akkor ízesíthetjük, fokhagymával, borssal, petrezselyemmel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.