Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöldborsó leves

2009.10.17

kb. 40 dkg borsó, 2 szál répa, 1 szál zöldség,  kb 5dkg karalábé, kb 5dkg zeller, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, olaj, liszt, pirospaprika, bors

 

A zöldségeket megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. Egy fazékba kevés olajat öntünk, bele tesszük a zöldségeket vékonyan megszórjuk liszttel, kevés pirospaprikával, borssal és kicsit megpirítjuk. Majd kis adagonként (hogy ne legyen csomós) folytonos kevergetés mellett felöntjük annyi hidegvízzel amilyen sűrűségű levest szeretnénk. Végül beletesszük a szeletelt petrezselyemzöldet és a fokhagymát, és ha felforrt, akkor a levestésztát is megfőzhetjük benne.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.