Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tárkonyos csirke raguleves cipóban

2009.10.09

1 csomag csirkeaprólék, 25 dkg vegyes leveszöldség, 10 dkg gomba, 1 cikk kelkáposzta
1 kiskanál friss tárkonylevél (vagy csipetnyi szárított,  morzsolt tárkony)
1 dl tejföl, 1 púpozott kiskanál liszt, citromlé, őrölt fekete bors, só, csipetnyi cukor

 

A csirkeaprólékot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és 1 liter sós vízben feltesszük főni. Közben a zöldségféléket megtisztítjuk, és vékony hasábokra vágjuk.
A gombát alaposan megmossuk, majd felszeleteljük. Amikor a csirkehús félig megpuhult, a gombát a zöldségekkel együtt a levesbe tesszük. Megborsozzuk, és készre főzzük.
A tejfölt a liszttel össze- keverjük, egy kevés forró levessel simára dolgozzuk. A tejfölös keveréket a forrásban lévő levesbe öntjük, és besűrítjük vele. Jól kiforraljuk, a tárkonnyal, pár csepp citromlével és leheletnyi cukorral ízesítjük.

 

Személyenként egy rozs cipót kibelezünk, a levágott tetejét megszórjuk reszelt sajttal és sütőben megpirítjuk. A még forró cipóban tálaljuk a levest. Én néha a leves tetejére is szoktam egy kevés reszelt sajtot szórni.

Nagyon laktató!

 

A cipók belét érdemes félre tenni, mert finom rakott kenyér készülhet belőle!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.