Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gesztenyekrém leves rumos mazsolával

2009.10.16

10 dkg mazsola, fél dl rum, 25 dkg édes gesztenyepüré, 8 dl tej, 1csomag vaníliás pudingpor, 3ek. kristálycukor, 1csomag vaníliás cukor, ízlés szerint méz

 

 

A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülő mixerrel habosítjuk. A rumos mazsolát belekeverjük, és mézzel pettyezve tálaljuk akár melegen, akár hidegen.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.