Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Babgulyás

2010.10.31

kb 40dkg marhahús, 20dkg húsos füstölt szalonna (lehetőleg házi) 1kg leveszöldség vegyesen (répa, zöldség, zeller, karalábé, vöröshagyma, krumpli, fokhagyma),1-1db paradicsom és paprika, 2 konzerv vörös bab, olaj, Fűszerek: pirospaprika, rozmaring, őrölt kömény,

A húst és a szalonnát kockára vágom, a zöldségeket megtisztítom és felkarikázom.  Kevés olajon elkezdem pirítani a húst és a szalonnát, amikor a húsnak lesz egy kis színe ráteszem a felszeletelt zöldségeket és tovább pirítom pár percig, majd fűszerezem és kb 3-4 liter vízzel felengedve összeforralom. Ha felforrt, takarékra veszem, beledobom a paprikát és a paradicsomot és a hús puhulásáig főzőm. Ha a hús kész, beleöntöm a babot a levével együtt és kb még 10 percet forralom.

Lehet bele tenni csipetkét, de mi a készen kapható kézi tarhonyával (dörzstarhonya) szeretjük. ezt a vagy a babbal együtt szoktam beletenni vagy amikor már elzártam a gázt, mert a forró levesben is megfő.

(Nálunk a sima gulyásban is kevesebb a hús és több a zöldség, mert mi így szeretjük. Természetesen az arányokat mindenki úgy válogatja, ahogy akarja és a zöldségféléket is.)

Ami még elmaradhatatlan mellé nálunk az a sajtos pogácsa.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.