Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Röszti

2009.10.17

Hozzávalók (4 személyre): 1 kg (lisztes) burgonya, 2,5 ek olaj, fél teáskanálnyi só
1 evőkanálnyi vaj

A krumplit sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, majd lereszeljük. (kitűnő a maradék főtt krumpli is, összetörve, a csuda se reszelgeti. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, beletesszük a krumplit, megsózzuk, s időnként kicsit átkeverve elősütjük. Majd a krumpli masszát lepénnyé formálunk, s - még mindig kis tűzön - annak minkét oldalát aranysárgára (és kérgesre) sütjük. Ez oldalanként kb. 15 percet kíván. Végül a tetejére morzsolunk egy evőkanálnyi vajat, s még 5 percig hagyjuk a tűzön.

A rösztit sokféleképpen gazdagíthatjuk. Tálalhatjuk például a tetején tükörtojással, vagy reszelt sajtot (sütőben) ráolvasztva. De már magát a főtt-reszelt krumplit is dúsíthatjuk, ha frissen sült szalonnakockákat, vagy párolt savanyú káposztát, illetve egyéb zöldségeket keverünk hozzá