Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tavaszi tekercs

2009.10.19

1 köteg újhagyma , 20 dkg kínai kel vagy káposzta, 10 dkg szójacsíra , 10 dkg gomba, 2 csirkemell filé, só, bors, 2 evőkanál szójaszósz
olaj
A tésztához:
8 dkg liszt, 8 dkg burgonyaliszt , 2 tojás, só, kb. 1 dl langyos víz

Elkészítés:
A csirkemell filét sózzuk, és mindkét oldalán megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A húst csíkokra vágjuk. A gombát, káposztát és a hagymát megtisztítjuk.

2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a zöldséget és a csirkehúst ebben pároljuk. Sóval, borssal és szójaszósszal ízesítjük. A tavaszi tölteléket hagyjuk kihűlni.

3. Közben elkészítjük a tésztát: összekeverjük a lisztet, burgonyalisztet és a sót. Egy villa segítségével összekeverjük a tojást a liszttel, és folytonos kevergetés mellett vizet adunk hozzá, így egy sűrű, folyékony tésztamasszát kapunk.

4. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beleöntünk egy kanálnyi tésztát és a serpenyőt úgy forgatjuk, hogy a tészta minél nagyobb felületet borítson be. A tészta egyik felét kisütjük, levesszük a tűzről, és addig tartjuk a serpenyőben, míg a teteje megszárad. A tésztából így 8-10 tekercset készítünk.

5. A tavaszi tölteléket a tésztakorongokra tesszük, majd a tésztát feltekerjük. A tészta végeit összenyomkodjuk, majd a tekercseket bő, forró olajban közepes tűzön aranybarnára sütjük, hagyjuk lecsepegni és tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tatabánya

(Cseh Teréz, 2017.07.19 21:20)

Kedves Krisztu! Ez a Tavaszi tekercs recept úgy tűnik hibás. Az 1 db vízzel a tészta még kőkemény, ha felhígítom palacsintatészta-sűrűségűre, akkor viszont kófic lesz belőle, képtelenség kisütni.

Megcsináltad te ezt valaha is, vagy csak úgy vetted valahonnan a receptet hozzá? :(