Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kínai zöldséges tészta pirított csirkemellel - SR

2009.11.29

Kb 30 dkg csirkemell, 25dkg spagetti tészta, szójaszósz, 1 csomag fagyasztott kínai zöldségkeverék, 1 adag kínai pác (egyszerűbb készen megvenni, mert nem mindenki számára elérhetők a különlegesebb zöldségek és fűszerek)

A csirkemellet nagyon apróra felkockázzuk és bepácoljuk.  Ha kész pácot használunk, még véletlenül se sózzuk, mert a pác már alapból sós. A spagettit félig megfőzzük, majd lecsepegtetjük.

Egy nagy serpenyőbe egy evőkanál olajat felhevítünk és beleöntjük a zöldségkeveréket, egy evőkanál szójaszószt adunk hozzá és jól átpirítjuk.

Ha ez kész, akkor óvatosan, hogy a lecsöpögő lé a serpenyőben maradjon, kimerjük. Ugyanabba a serpenyőbe a zöldségtől visszamaradt olajos lében pirítjuk át a húst. Majd a tésztával is ugyanígy járunk el.

Ha sok a folyadék a serpenyő aljába, borítsuk ki. De ugyanebbe a serpenyőbe piríthatjuk meg a tésztát egy evőkanál olaj és két evőkanál szójaszósz keverékén. A tészta akkor jó, ha mindenhol egyforma barna és nincs bökős illata.

 

Megjegyzés:

Ha kész zöldségkeveréket használunk, akkor a Sparban kapható saját márkás termék a legfinomabb. És meglepően olcsó!

Ha elég apróra vágtuk a husit, akkor akár a zöldséggel egyszerre is megpiríthatjuk.

 

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.