Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézes gyümölcskenyér

2010.12.06

40dkg liszt, 2dl tej, 1 tojás, 3dkg margarin, negyed kismérő só, 5dkg cukor, 1cs. vaníliás cukor, 2 kismérő szárított élesztő, 1dl olvasztott méz, 10-15dkg vegyes aszalt gyümölcs, 1 ek mézeskalácsfűszer, 1tk ánizsmag (elhagyható)

A kenyérsütőbe először a tejet öntöm, majd a felvert tojást és az apró kockára vágott margarint.

Ezután a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az olvasztott mézet. A lisztet elkeverem a mézeskalács fűszerkeverékkel, az ánizsmaggal és az apró kockára vágott gyümölccsel és az üstbe öntöm. Legvégül az élesztő kerül bele, majd Sweet (édes) és világos szín programra állítva elindítom.

(Kb 65-70dkg-os)

 Az adagok a kenyérsütőgép saját mérőeszközeivel lettek kimérve.

Van felénk egy aszalt gyümölcsökkel foglalkozó árus, akinél mindenféle különlegességet lehet kapni, ott szoktam megvenni ezt a vegyes apró gyümölcskockát:

Kép

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

pata

(Laci, 2013.08.26 17:10)

A kismérő milyen mértékegység? Nem lehetne már mindent normális, egységes mértékegységben írni?

Re: pata

(Ági, 2013.11.15 08:49)

"Az adagok a kenyérsütőgép saját mérőeszközeivel lettek kimérve." - a kenyérsütőhöz tartozik egy mérőkanál, az egyik felén egy nagyobb adagolóval a másik végén kisebb adagolóval (ez a sóhoz, élesztőhöz stb van.) Gondolom erre gondolt, amikor a "kismérőt" írta. (Nyilván, ha kenyérsütővel süt, akkor nem kezdi el dekára méregetni, ha megvan, hogy miből hány kanálkányi cucc kell.)