Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Parázson sült kukorica korianderes-chilis fűszervajjal

2009.10.16

4 cső zsenge kukorica, 2 evőkanál olvasztott vaj,4 adag korianderes-chilis fűszervaj
citromgerezdek, só, bors

A kukoricacsöveket forrásban lévő, sótlan vízben 2-3 percig előfőzzük. Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük. Megtöröljük, majd megkenjük az olvasztott vajjal. A kukoricát megsütjük. Sózzuk, borsozzuk.
1-1 karika fűszervajjal és 1-1 citromgerezddel kínáljuk.

Szabadban
Közepesen forró faszénparázs fölött gyakran forgatva addig sütjük, amíg kívül enyhén barnulni kezd (kb. 5 perc).

Konyhában
Előmelegítünk egy grillsütőt.
A kukoricacsöveket gyakran forgatva addig sütjük, amíg kívül enyhén barnulni kezd (kb. 5 perc).

Előkészítés
A kukoricacsöveket 1 nappal előbb is előfőzhetjük. Hideg vízzel leöblítjük. Letakarva tartsuk hűtőszekrényben. Csak tálalás előtt grillezzük.

Fűszervajat mi is készíthetünk: margarint mikróban megolvasztunk, de semmiképp ne hagyjuk sülni, jó alaposan elkeverjük az általunk választott fűszerekkel majd szilárdulásig hűtőbe tesszük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.