Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Töltött lepcsánka

2010.03.14

Lepcsánka

20dkg liszt, 2 tojás, 40dkg burgonya, 1 nagy pohár tejföl, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, olaj a sütéshez, só, bors

A burgonyát megtisztítjuk.
A burgonya kivételével az anyagokat csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáreszeljük a nyers megtisztított burgonyát. A palacsintához hasonlóan, közepes lángon, kis lepényeket sütünk szép pirosra.

A tészta kicsivel sűrűbb a palacsintatésztánál, ha túl sűrű lenne, kevés tejjel lehet hígítani, ha túl híg, akkor liszttel sűrítjük. Ebből a mennyiségből kb. 6 db lepény jön ki. (Amíg a hús sül a sütőben, bőven van időnk ezt is elkészíteni.)

Töltelék

50dkg csirkemell filé, 1 üveg szeletelt gomba, 1 fej vöröshagyma, 6-8 gerezd fokhagyma, pirospaprika, bors, olaj

A húst vékony szeletekre vágjuk, ha kell, megklopfoljuk, borssal, pirospaprikával bedörzsöljük és olajjal kikent tepsibe terítjük. Ráborítjuk a gombát a felszeletelt vöröshagymát és a félbevágott fokhagymagerezdeket. Fólia alatt 30-40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük.

Töltés folyamata

Ízlés szerint vékonyan megkenjük a lepcsánka egyik felét körözöttel vagy fűszeres túróval/tejföllel. Sült hús szeleteket teszünk rá, majd a hús mellett sült gombával, hagymával beborítjuk és ráhajtjuk a másik felét. A tetejét tejföllel, apróra vágott metélőhagymával díszítjük.

Akár két lepcsánka közé is tehetjük a tölteléket, de mi azt nem bírnánk megenni, mert így is nagyon laktató. Természetesen bármilyen tölteléket lehet bele tenni.

 

Féloldalas betöltés:

 

Kép 

Másik alkalommal elkészítve:

Kép

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

horvath.krisztu@gmail.hu

(Krisztu, 2010.09.27 14:00)

Szia!

Köszönöm a gratulációt!
Örülök, hogy ízlett

Gratulálok az oldaladhoz!

(pantufül, 2010.04.05 18:42)

Nagyon finom!
Kipróbáltam