Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Thai jellegű rakott tészta - 100% SR

2010.01.02

1 csomag durum spagetti tészta, 1 kis konzerv babcsíra (kb90g), 1 kis üveg spárga (kb 110g), 50dkg darált hús, 25dkg morzsolt csemegekukorica, 1,5dl főzőtejszín, étkezési keményítő, 1db négybe vágott citrom, mogyoróolaj, szójaszósz, curry por, szezámmag

 

A tésztát a szokásos módon megfőzzük, aki szokott olajat tenni a főzővízbe, most nyugodtan használhatja a mogyoróolajat. A megfőtt tésztát wokban vagy egy nagy serpenyőben szójaszószon átpirítjuk, adhatunk hozzá 1 negyed citrom levét is. Lassan adagoljuk a szójaszószt, annyi kell belőle, hogy olyan színt kapjunk, mint a kínai éttermekben kapható pirított tészta. Akkor van kész, ha eltűnik a „bökős” szag.

 A húst 2 evőkanál mogyoróolajon és 2 ek szójaszószon megpirítjuk, a citromot négybe vágjuk, egy negyed levét rányomjuk a piruló húsra. Ha a hús megpirult ráöntjük a lecsepegtetett csírát,  spárgát és a kukoricát és 5 percig pirítjuk, 1 kk curry porral fűszerezzük (aki szereti többet is tehet bele, nekem sajnos nem bírja a gyomrom). A tejszínben elkeverünk 1 ek étkezési keményítőt és apránként a pirított a húshoz adjuk. A végén egy szaftos illatos ragut kapunk, amit megszórunk 3 kk szezámmaggal, egyszer átkeverjük és elzárjuk alatta a gázt.

A tésztát összekeverjük a „raguval”, majd mogyoróolajjal kikent tűzálló tálba tesszük és forró sütőben pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.