Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajttekercs

2009.10.17

Kb. 20-25 dkg sajtot puhára olvasztunk. Én mikróban szoktam, úgy, hogy közben figyelem és többször megnyomogatom, de olvastam már úgy is, hogy zacskóba kell tenni és meleg vízben puhítani. A módszer tetszőlegesen választható. Olyan állagú kell, hogy legyen, ami még nem folyós, de már nyújtható. Szóval a puha sajtot  folpackra vagy zacskóra téve kinyújtjuk kb. fél centi vastagra és utána kezdődik a töltés. Mivel a sajt hamar visszadermed, mindent készítsünk  el előre.

Én megkentem sonkás sajtkrémmel, beborítottam csemege szalámival és salátalevelekkel. Utána a zacskó vagy folpack segítségével feltekerjük, kicsit megformázzuk, majd hűtőben megdermesztjük. Utána ujjnyi szeletekre vágva kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.