Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtos makaróni - SR

2009.10.09

1csomag penne tészta (500g-os), 4dl főzőtejszín, 35 dkg bármilyen sonka (felvágott) egyben, 20-20dkg trappista és füstölt sajt, bors, fokhagyma

A tésztát a szokásos módon megfőzzük, majd félretesszük. A sonkát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk, majd elkeverjük a tésztával és egy kivajazott tűzálló tálba tesszük. A főzőtejszínt feltesszük melegedni . A sajtokból kb 5-5dkg-ot lereszelünk, a többit felkockázzuk, és a tejszínhez adjuk. Megszórjuk borssal, fokhagymával és addig főzzük, míg a sajt elolvad. Ha kész a szósz, egyenletesen ráöntjük a sonkával elkevert tésztára, megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.