Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rakott krumpli - SR

2009.10.09

Kb. 1,5kg héjában főtt krumpli (nem tudom mennyit szoktam beletenni), 4 főtt tojás, 1 kisebb brokkoli, enyhén sós vízben megfőzve, 4 gerezd fokhagyma, 1 közepes lilahagyma, 1 nagyobb vöröshagyma, 70dkg darált hús, fél szál füstölt kolbász, sajt, só, bors, 2 nagy pohár tejföl

A darált húst megpirítom, az apróra vágott lilahagymával, fokhagymával, fél karikára szelt kolbásszal. Pici darab brokkolit is dobok bele, sózom, borsozom, és ha késznek érzem, elkeverem az egyik pohár tejföllel. A krumpli felét felkarikázom és a tepsi aljába fektetem, erre kerül a fűszeres darált hús, a felkarikázott vöröshagyma, az apró darabokra szelt brokkoli és a felszeletelt tojás. Ezt meglocsolom, a másik pohár tejföllel majd beborítom a maradék felkarikázott krumplival. Kb. 40 percet sül, néha meglocsolom olajjal vagy margarinnal, hogy ne száradjon ki. Ha kész beborítom sajttal és visszateszem a sütőbe, míg meg nem pirul.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.