Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lasagne - SR

2009.10.09

1 cs. lasagne tészta, 3db paradicsomkonzerv, 30 dkg darált hús, 20 dkg húsos füstölt szalonna, 20dkg vagy (1 doboz konzerv) vékonyra szelt gomba, 1 fej apróra vágott hagyma, 2dl főzőtejszín, fél cs pizza fűszer, fokhagyma, 8-10 szelet sonka és sajt

 

A darált húst, szalonnát, a hagymát és a gombát kevés olajon kicsit megpirítjuk. Hozzáadunk egy deci vizet, vagy ha konzerv gombával dolgozunk, akkor annak a levét. Beletesszük a paradicsomkonzerveket és a fűszereket, majd ha a fölösleges vizet elforrta, akkor a főzőtejszínt is. Összeforraljuk és kész is a szósz. Aki szereti a füstölt ízt tehet bele egy füstölt ízt adó kockát is, én tettem, mert a szalonna nem adta azt az ízt, amit vártam.

Egy hőálló tálat vagy tepsit kivajazunk, az aljára teszünk egy kis szaftot, hogy a tészta ne ragadjon le. Erre kerül a tészta (nem baj, ha a tészta széle nem ér az edényhez, mert úgyis nőni fog), szósz, sonka, szeletelt sajt és újra tészta.  Míg el nem fogy, a lényeg hogy a végét tészta és kevés szósz zárja. Lefedve előmelegített sütőben közepes fokozaton 30-35 percig sütjük, majd a fedőt levéve megszórjuk reszelt sajttal és pirulásig tovább sütjük.

 A tésztát semmikképp se főzzük meg előre!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.