Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Brokkolis rakott tészta

2009.10.23

1 fej friss brokkoli (vagy egy csomag mirelit, legalább fél kilós), bors, fokhagymapor, 2 dl főzőtejszín, 10-10 dkg trappista és füstölt sajt, 1db konzerv kukorica, 20dkg csirkemell sonka (egyben), 1 cs. penne tészta (de bármilyen lehet, aminek üreges a közepe), 4dkg vaj

A brokkolit alaposan megmossuk, rózsáira szedjük, a csirkemell sonkát felkockázzuk, a kukoricát lecsepegtetjük. A brokkoli darabkákat a fele vajon egy serpenyőben, fedő alatt megpároljuk, rázogatva néha. Amikor egy picurka levet ereszt, hozzáadjuk a sonkát és a kukoricát, megfűszerezzük borssal, fokhagymával. Úgy 10 perc párolás után ráöntjük a 2 dl főzőtejszínt, majd a fele lereszelt sajtot. A sajt elolvadásakor már egy kellemesen sűrű mártást kapunk. 

Közben a tésztát megfőzzük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és abba rétegezzük tészta-mártás-tészta sorrendben. Az mindegy hogy mennyi réteg lesz, de mindig tésztával kezdjük és azzal is fejezzük be. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal és forró sütőben pirulásig sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.