Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöldfűszeres pulykafasírt

2010.12.05

70dkg darált pulykahús, 1 tojás, 3-4ek paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 3-5 gerezd fokhagyma, bazsalikom, kakukkfű, só, bors, pirospaprika, petrezselyem, metélőhagyma, zsemlemorzsa

A vöröshagymát nagyon apróra felaprítom és két kanál olajon megdinsztelem. A fokhagymagerezdeket szétnyomkodom, vagy nagyon apróra vágom. Ha a hagyma kihűlt elkeverem a darált hússal, fokhagymával, paradicsompürével és az ízlés szerinti mennyiségű fűszerekkel. (só, pirospaprika 1-2 mokkáskanálnyi, bors, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem, metélőhagyma 2-3 teáskanálnyi).  Hozzáadunk egy nyers tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy egy jól formázható, de nem kemény masszát kapjunk. Kis gombócokat formálunk a fűszeres húsból, amiket zsemlemorzsába forgatunk, majd meglapítunk és közepesen forró olajban kisütjük.

Ez a fasírt a férjem keze munkáját és a fantáziáját dicséri. Valami fantasztikusan finom!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.