Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mozzarellával töltött csirkemell - SR 100%

2009.10.17

Csirkemell, mozarella, bacon (szeletelt, vékony csíkok), oregano, tárkony, kakukkfű, bazsalikom, olívaolaj, fokhagyma, száraz fehérbor

 

A csirkemellet aránylag vékony szeletekre vágom, és egyenként egy kicsit megklopfolom, hogy tényleg jó vékony legyen, aztán bedörzsölöm a fűszerekkel. Kiterítek egy baconszeletet, mindegyikre ráteszek egy csirkemellet, a közepükbe pedig egy darab mozzarellát és felgöngyölöm  Majd tepsibe teszem és fogpiszkálóra szúrt fokhagymával megtűzöm. Minden tekercs tetejét egy kiskanál oliva olajjal és egy evőkanál fehérborral meglocsolok. Fólia alatt 30-40 percet sütöm, majd a fóliát levéve megpirítom.

(Párszor meg kell forgatni. az első forgatás előtt már ki lehet húzni a fogpiszkálót, akkor már nem esik szét. A fokhagyma a hússal együtt sülhet tovább, ha kell még borral lehet locsolni. Ha kész, a tetejére ráolvaszthatjuk a maradék mozzarellát)

Sütés előtt fokhagymával megtűzve

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.