Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Különlegesen töltött csirkemellek

2009.10.17

Minden változathoz:
4 egész csirkemellfilé, só, 4 evőkanál olaj

A zöldpaprikás, mozzarellás töltelékhez:
4 hosszú, hegyes zöldpaprika, 20 dkg mozzarella, őrölt fehér bors
1 csokor bazsalikom, 1 csokor petrezselyem

A paradicsomos, bazsalikomos töltelékhez:
1 csokor bazsalikom, 8 kis kemény paradicsom, őrölt fehér bors
8 szelet papírvékony húsos, füstölt szalonna (pl. bacon)

A sárgabarackos, korianderes töltelékhez:
16 szem aszalt sárgabarack, 2 dl száraz fehérbor, 1 csokor koriander vagy petrezselyem
csipetnyi gyömbérpor, 1 evőkanál frissen őrölt bors

 

1. Mindegyik változat alapja csirkemellfilé, amit óvatosan kiterítünk, széleiről a lelógó, elvékonyodott húsdarabokat levágjuk. Egyik oldalát húsverő kalapáccsal kicsit megütögetjük, enyhén megsózzuk, majd ráfektetjük a tölteléket. Felgöngyöljük, hústűvel megtűzzük vagy konyhai zsineggel átkötjük, és forró olajon, körben megsütjük.
2. A zöldpaprikás, mozzarellás töltelékhez lehetőleg ne csípős paprikát válasszunk. A megmosott paprikák szárrészét levágjuk, csumáját és az ereket - biztos, ami biztos - éles kiskéssel kimetsszük. A mozzarellát apróra daraboljuk, a paprikákba töltjük, amiket az egy kevés fehér borssal meghintett húsfilékre fektetünk, és felgöngyöljük.A továbbiakban az 1. pontban leírtak szerint járunk el. Amikor megsült, az apróra vágott bazsalikom- és petrezselyemlevelekbe hengergetjük.
3. A paradicsomos, bazsalikomos töltelékhez a bazsalikomot megmossuk, leszárogatjuk, és leveleit lecsipkedjük. A hússzeletek közepére szépen sorba rakosgatjuk. A forró vízbe mártott paradicsomok héját lehúzzuk, a gyümölcsöket félbevágjuk, levüket, magjukat kikanalazzuk, húsukat pedig cikkekre vágva a bazsalikomlevelekre fektetjük. Enyhén megsózzuk, fehér borssal meghintjük, feltekerjük, végül a szalonnaszeletekbe göngyöljük. A továbbiakban az 1. pontban leírtak szerint járunk el.
4. A sárgabarackos, korianderes töltelékhez a barackokat félbevágjuk, és 15-20 percre a borba áztatjuk. Közben a koriandert megmossuk, leszárogatjuk, és leveleit lecsipkedjük.
A hússzeletek közepére szépen sorba rakosgatjuk, a lecsöpögtetett sárgabarackot (a bort sütéskor aláönthetjük) ráfektetjük, gyömbérrel meghintjük. Végül felgöngyöljük, és frissen durvára őrölt borsba hengergetjük. A továbbiakban az 1. pontban leírtak szerint járunk el.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.