Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gombás csirke

2009.10.17

csirkemell, 20 dkg gomba, 6 dkg sűrített paradicsom, 4 evőkanál olaj, sajt, petrezselyem
oregánó, rozmaring, őrölt bors, só

 

A húst megsózom, beszórom oregánóval és rozmaringgal, majd fél óra pihentetés után az olajon mindkét oldalukat kissé pirosra sütöm, majd a csirkedarabokat egy tűzálló tál aljába fektetem. A visszamaradt olajon gyengén megpirítom a felszeletelt gombát, közben sózom, borsozom és hozzáadom a finomra vágott petrezselymet és a sűrített paradicsomot. Majd felöntöm 1-1,5 dl meleg vízzel, egy pillanatra összeforralom, és a csirkére öntöm. A lefedett tűzálló tálat előmelegített közepesen meleg sütőbe teszem. Amikor a hús megpuhult megszórom reszelt sajttal és rápirítom

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.