Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csirkemelltorta

2009.10.17

Kibéleljük a sütőformánkat bacon szalonnával. (a sütőforma általában kerek lehet hagyományos tortaforma, szilikon vagy jénai is.) A csirkemelleket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk, azután lisztbe forgatjuk, majd tojásba és végül jó alaposan meghempergetjük reszelt sajtban. Az így előkészített hússzeleteket a formába pakoljuk, ha sok van belőle lehet emeletesre is, akkor jön egy réteg szalonna, rá megint a sajtba forgatott csirkemellek és végül a tetejét baconnel takarjuk be. A maradék sajtot a rétegek közé szórhatjuk. Ha kész, előmelegített sütőbe toljuk (kivéve, ha jénaiban készítjük) és alacsony fokozaton megsütjük. Amikor a hús már puha, feltekerjük a lángot és megpirítjuk a tetejét egy kicsit.

(Nagyon finom és látványos étel. Hidegtálakhoz is kitűnő, mert hidegen is finom és szépen szeletelhető. Bármilyen saláta illik hozzá, sőt krumplipürével is mennyei. Vigyázzunk, a húst ne sózzuk túl, mert a sajt és a szalonna is sós.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.