Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csirke vele sült zöldségekkel - SR 100% (Mindenki kedvence)

2009.10.09

1kg csirkemell filé, 1doboz bébi kukorica, 1 doboz bébi répa, 1db konzerv gombafej, vöröshagyma, lilahagyma, fokhagyma, húsos szalonna, 2dl száraz fehérbor, 1dl olaj, bors

A csirkemell filét felszeleteljük, a vörös és a lilahagymát karikákra, a fokhagymagerezdeket félbe vágjuk. a szalonnát felkockázzuk (ne legyen túl apró). Rétegezve egy tálba tesszük, a rétegek közé kevés borsot szórunk, a végén ráöntjük a bort és az olajat. Lefedjük és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük hogy az ízek jól összeérjenek.

Sütés előtt a tepsi aljába teszünk pár szelet szalonnát, erre kerül a hús, a hagyma a gomba és a kukorica, majd még egy réteg szalonna. A tetejére ráöntjük a páclevet, alufóliával lefedjük és a sütőbe toljuk. 30-40 percig fólia alatt sütjük, ha kell a maradék borral locsolgatjuk, majd levesszük a fóliát hogy megpirulhasson.

Köretnek krumplipüré a legjobb hozzá!

 

A hús:

 

 

Kép

 

A zöldségek:

 

Kép

És a köret:

 

Kép

Másik alkalommal elkészítve:

Sütés előtt:

Kép

Sütés után:

Kép

Kép

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.