Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Brassói

2010.03.13

50 dkg pulykamell, 15dkg húsos füstölt szalonna, 3 fej vöröshagyma, 6-8 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só 1kg burgonya, olaj a sütéshez

 

A húst 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon és vízen megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, az apró kockára vágott szalonnát és a félbe vágott fokhagyma gerezdeket, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, kevés vizet öntönk alá és puhára főzzük. Egy-két evőkanálnyi szaftot mindig szoktam alatta hagyni.

A burgonyát megtisztítjuk 1,5-2cm-es kockákra vágjuk és forró olajban megsütjük.

Lecsöpögtetjük és hozzákeverjük az elkészült húshoz, majd 1-2 percig együtt pirítjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.